spenatlasange

ca 8 portioner
 
Du behöver;
 
valfri olja till stekning
1 st lök
2 st vitlöksklyftor
3 st morötter
1 st röd paprika
2 burkar krossade tomater
3 dl vatten
1 st grönsaksbuljong
2 dl röda linser
200 g färsk spenat
200g lasangeplattor
3 dl riven ost
salt och peppar  efter egen smak
 
Gör såhär:
finhacka löken,vitlöken,morötterna och paprikan. hetta upp olja i en kastrull och stek löken och vitlöken lite lätt för att sedan ha i paprikan och morötterna tills du ser att löken är mjuk. krydda med salt och peppar. sätt ugnen på 225  grader. Ta fram en ugnsfast form och spara till senare.
Skölj linserna i lite vatten och ha sedan i dom i kastrullen tillsammans med de krossade tomaterna och vattnet låt koka på svag värme i 20 min. Varva lasangeplattorna med linsåsen och spenaten i olika lager, avsluta med den rivna osten. Ställ in i ugnen i ca 30 min. tag ut och låt svalna en stund innan den ska ätas.
 
Smaklig måltid!