kycklinggryta med bulgur
Du behöver:
Ca 10 små kycklingfiléer
1 paket krossade tomater örter
1 lök
Olja
2 dl Stuvade hackad spenat (coops är att rekommendera)
Ca 1,5 dl grädde
Salt
Svartpeppar
Vitpeppar
Oregano
Bulgur
Gör såhär:
Skär kycklingen i strimlor, stek med olja gärna i en gjutjärnkastrull med salt och peppar till de är genomstekta, lägg åt sidan. Hacka lök i små bitar och Stek i gjutjärnkastrullen till den fått färg, lägg den tillsammans med kyckling. Häll i krossade tomaterna och spenaten i kastrullen, låt de koka i ca 3 min. Ta i löken och kycklingen i tomtsåsen tillsammans med grädde. Krydda med oregano, vitpeppar och kanske salt efter egen smak. Låt koka i ca 10 min på svag värme . Koka bulgur enligt paketet. När bulguren är färdig så är de dags att äta. Servera gärna hemmagjord pizzasallad!
Smaklig måltid!
